تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
پایگاه مکتب مطهر




برای اطلاع از بروز شدن وبلاگ ایمیل خود را وارد کنید


از این پس این افتخار را داریم در پایگاه مکتب مطهر آخرین محتوا تولیدی با موضوعاتی درباره استادجهت دانلود قرار دهیم آخرین محتوا ها جهت دانلود (کلیک کنید).یا علی امیدوارم مورد واقع قرار گیرد ++++++++++++++++++++++++++ درحال تکمیل

=======

=======

=======

=======






پخش زنده حرم





» افراد آنلاین : 0
» بازدید امروز : 4
» بازدید دیروز : 0
» هفته گذشته : 4
» ماه گذشته : 6
» سال گذشته : 443
» کل بازدید : 780
» کل مطالب : 86
» نظرات : 0
» پیج رنک : PageRank 0 out of 10

0





 با تمام تفسيرهايی كه از واقعه ولايت‌عهدی امام رضا(ع) شده است، شهيد مطهری با ديدگاهی باز و موشكافانه اين مسئله را در يكی از سخنرانی‌های خود مطرح كرده و به دقت آن را مورد بررسی قرار داده است.

مسئله ولايت‌عهدی امام رضا(ع) محل چالش بسياری از محققان و پژوهشگران دينی است. تا حدی كه برای بعضی اين شبهه به وجود آمده كه قبول ولايتعهدی از جانب امام رضا برخلاف سنت ائمه پيشين درباره پذيرش خلافت جائر بوده است اما تاريخ ثابت كرده است كه مامون با تظاهر به تشيع، در صدد رفع مشكلاتی بود كه از ناحيه علويون، از آغاز خلافت، بر سر راهش قرار گرفته بود او در اين مبارزه، گام به گام حركت كرد و آخرين مرحله، تحميل «ولايت‌عهدی» به امام رضا(ع) بود.

با اين حال بر كسی پوشيده نيست كه امام رضا(ع) ولايت‌عهدی را پذيرفت در حالی كه می دانست به قيمت جانش تمام خواهد شد، ولی اگر نمی پذيرفت علاوه بر جان خودش جان شيعيان نيز به خطر می افتاد. در آن روزگار كه تفكرات و فلسفه‌های الحادی و ضد دينی رواج كامل داشت، اگر امام اقدامی می كرد كه جانش را از دست می داد؛ شيعيان به انحراف كشيده می‌شدند. علاوه بر اين امام با قبول ولايت‌عهدی عملا از بنی عباس اعتراف گرفت كه علويين حق حكومت دارند بلكه از بنی‌عباس هم برترند و غصب حق كسی، دليل حق نداشتن او نيست.

با تمام تفسيرهايی كه از اين واقعه شده است، شهيد مطهری با ديدگاهی باز و موشكافانه مسئله ولايت‌عهدی امام رضا(ع) را در يكی از سخنرانی‌های خود مطرح كرده و به دقت آن را مورد بررسی قرار داده است.

شهيد مطهری در ابتدا با اشاره به اينكه جرجى زيدان در جلد چهارم تاريخ تمدن [در مورد خلافت امام رضا(ع)] يك مطلب را اعتراف مى‏كند كه بنى العباس سياست خود را مكتوم نگاه می‌داشتند حتى از نزديكترين افراد خود و لهذا اسرار سياست اينها مكتوم مانده است، می‌گويد: «مثلًا هنوز روشن نيست كه جريان ولايت‌عهدی حضرت رضا(ع) براى چه بوده است؟ اين جريان از نظر دستگاه خلافت فوق‌العاده مخفى نگاه داشته شده است.»

استاد مطهری در ادامه با تأكيد بر اين كه اسرار اين ماجرا آن‏طور كه بايد مخفى بماند، مخفى نمی‌ماند. می‌گويد: «از نظر ما كه شيعه هستيم اسرار اين قضيه تا حدود زيادى روشن است. در اخبار و روايات ما ـ يعنى در نقل‌هاى تاريخى كه از طريق علماى شيعه رسيده است نه رواياتى كه بگوييم از ائمه نقل شده است ـ مثل آنچه كه شيخ مفيد در كتاب ارشاد نقل كرده و آنچه از او بيشتر شيخ صدوق در كتاب عيون اخبار الرضا نقل كرده است، مخصوصاً در عيون اخبار الرضا نكات بسيار زيادى از مسئله ولايت‌عهدی حضرت رضا(ع) هست، و من قبل از اين كه به اين تاريخ‌هاى شيعى استناد كرده باشم، در درجه اول كتابى از مدارك اهل تسنن را مدرك قرار می‌دهم و آن، كتاب مقاتل الطالبیّين ابوالفرج اصفهانى است.»

شهيد مطهری با اشاره به اين فرض كه مأمون هيچگاه قصدش از واگذاری ولايت‌عهدی به امام رضا(ع) تعيين جانشين نبوده، فرض ديگری را مطرح می‌كند و در ادامه می‌گويد: «فرض ديگر ـ كه اين فرض خيلى بعيد نيست چون امثال شيخ مفيد و شيخ صدوق آن را قبول كرده‏‌اند ـ اين است كه مأمون در ابتداى امر صميميت داشت ولى بعد پشيمان شد. در تاريخ هست ـ همين ابوالفرج هم نقل مى‏كند، و شيخ صدوق مفصلترش را نقل مى‏كند، شيخ مفيد هم نقل می‌كند ـ كه مأمون وقتى كه خودش اين پيشنهاد را كرد گفت: زمانى برادرم امين مرا احضار كرد (امين خليفه بود و مأمون با اينكه قسمتى از مُلك به او واگذار شده بود وليعهد هم بود) من نرفتم و بعد لشكرى فرستاد كه مرا دست بسته ببرند. از طرف ديگر در نواحى خراسان قيامهایى شده بود و من لشكر فرستادم، در آنجا شكست خوردند، در كجا چنين شد و شكست خورديم، و بعد ديدم روحيه سران سپاه من هم بسيار ضعيف است؛ براى من ديگر تقريباً جريان قطعى بود كه قدرت مقاومت با برادرم را ندارم و مرا خواهند گرفت، كَت بسته تحويل او خواهند داد و سرنوشت بسيار شومى خواهم داشت. روزى بين خود و خداى خود توبه كردم- به آن كسى كه با او صحبت می‌كند اتاقى را نشان مى‏دهد و مى‏گويد- در همين اتاق دستور دادم كه آب آوردند، اولًا بدن خودم را شستشو دادم، تطهير كردم (نمى‏دانم كنايه از غسل كردن است يا همان شستشوى ظاهرى)، سپس دستور دادم لباس‌هاى پاكيزه سفيد آوردند و در همين جا آنچه از قرآن حفظ بودم خواندم و چهار ركعت نماز بجا آوردم و بين خود و خداى خود عهد كردم (نذر كردم) كه اگر خداوند مرا حفظ و نگهدارى كند و بر برادرم پيروز گرداند، خلافت را به كسانى بدهم كه حق آنهاست؛ و اين كار را با كمال خلوص قلب كردم. از آن به بعد احساس كردم كه گشايشى در كار من حاصل شد. بعد از آن در هيچ جبهه‏‌اى شكست نخوردم. در جبهه سيستان افرادى را فرستاده بودم، خبر پيروزى آنها آمد. بعد طاهربن الحسين را فرستادم براى برادرم، او هم پيروز شد، مرتب پيروزى و پيروزى، و من چون از خدا اين استجابت دعا را ديدم می‌خواهم به نذرى كه كردم و به عهدى كه كردم وفا كنم.»

و در ادامه تأكيد می كند: «شيخ صدوق و ديگران قبول كرده‏‌اند، می‌گويند قضيه همين است، انگيزه مأمون فقط همين عهد و نذرى بود كه در ابتدا با خدا كرده بود. اين يك احتمال.»

اما شهيد مطهری در پی تحقيقات خود به احتمال ديگری هم رسيده است. او در ادامه سخنرانی‌اش می گويد: «احتمال ديگر اين است كه اساساً مأمون در اين قضيه اختيارى نداشته، ابتكار از مأمون نبوده، ابتكار از فضل بن سهل ذوالرياستين وزير مأمون بوده است‏ كه آمد به مأمون گفت: پدران تو با آل على بد رفتار كردند، چنين كردند چنان كردند، حالا سزاوار است كه تو افضل آل على را كه امروز على بن موسى الرضا(ع) است بياورى و ولايت‌عهدی را به او واگذار كنى، و مأمون قلباً حاضر نبود اما چون فضل اين را خواسته بود چاره‌‏اى نديد.»

شهيد مطهری در ادامه احتمال‌های ديگری را هم مطرح می‌كند كه از جمله آنها جلب نظر ايرانيان‏، فرونشاندن قيام‌هاى علويان‏ و خلع سلاح كردن حضرت رضا(ع) برای توقف انتقادهای مكرر به دستگاه خلافت، است.

با اين حال استاد مطهری مسلمات تاريخ را هم مورد واكاوی قرار داده و می‌گويد: «يكى از مسلّمات تاريخ اين است كه آوردن حضرت رضا از مدينه به مرو، با مشورت امام و با جلب نظر قبلى امام نبوده است. يك نفر ننوشته كه قبلًا در مدينه مكاتبه يا مذاكره‏اى با امام شده بود كه شما را براى چه موضوعى می‌خواهيم و بعد هم امام به خاطر همان دعوتى كه از او شده بود و براى همين موضوع معين حركت كرد و آمد. مأمون امام را احضار كرد بدون اينكه اصلًا موضوع روشن باشد. در مرو براى اولين بار موضوع را با امام در ميان گذاشت. نه تنها امام را، عده زيادى از آل ابى طالب را دستور داد از مدينه، تحت نظر و بدون اختيار خودشان حركت دادند [و به مرو] آوردند. حتى مسيرى كه براى حضرت رضا انتخاب كرد يك مسير مشخصى بود كه حضرت از مراكز شيعه نشين عبور نكند، زيرا از خودشان مى‏ترسيدند. دستور داد كه حضرت را از طريق كوفه نياورند، از طريق بصره و خوزستان و فارس بياورند به نيشابور. خط سير را مشخص كرده بود. كسانى هم كه مأمور اين كار بودند از افرادى بودند كه فوق العاده با حضرت رضا كينه و عداوت داشتند»

استاد در ادامه به موضوع امتناع حضرت رضا(ع) هم اشاره می كند: «گذشته از اين مسأله كه اين موضوع در مدينه با حضرت در ميان گذاشته نشد، در مرو كه در ميان گذاشته شد حضرت شديداً ابا كرد. همين ابوالفرج در مقاتل الطالبیّين نوشته است كه مأمون، فضل بن سهل و حسن بن سهل را فرستاد نزد حضرت رضا و [ايندو موضوع را مطرح كردند.] حضرت امتناع كرد و قبول نمی‌كرد. آخرش گفتند: چه می‌گویى؟! اين قضيه اختيارى نيست، ما مأموريت داريم كه اگر امتناع كنى همين جا گردنت را بزنيم. (علماى شيعه مكرر اين را نقل كرده‏اند.) بعد می‌گويد: باز هم حضرت قبول نكرد. اينها رفتند نزد مأمون. بار ديگر خود مأمون با حضرت مذاكره كرد و باز تهديد به قتل كرد.»

شهيد مطهری يكی ديگر از مسلمات تاريخ را هم تشريح می كند و می گويد: «يكى ديگر از مسلّمات تاريخ اين است كه حضرت رضا شرط كرد و اين شرط را هم قبولاند كه من به اين شكل قبول می‌كنم كه در هيچ كارى مداخله نكنم و مسؤوليت هيچ كارى را نپذيرم. درواقع می‌خواست مسؤوليت كارهاى مأمون را نپذيرد و به قول امروزی‌ها ژست مخالفت را و اينكه ما و اينها به هم نمی‌چسبيم و نمی‌توانيم همكارى كنيم حفظ كند و حفظ هم كرد.»

او با تاكيد بر اين كه امام بعد از قبول ولايتعهدی مخالفت های مكرر خود را با مامون در رفتار و گفتار نشان می دهد، می گويد: «مسأله ديگر كه اين هم باز از مسلّمات تاريخ است، هم سنی‌ها نقل كرده‏‌اند و هم شيعه‏‌ها، هم ابوالفرج نقل می‌كند و هم در كتاب‌هاى ما نقل شده است، طرز رفتار حضرت است بعد از مسأله ولايتعهدى. مخصوصاً خطابه‌‏اى كه حضرت در مجلس مأمون در همان جلسه ولايتعهدى می‌خواند عجيب جالب است. به نظر من حضرت با همين خطبه يك سطر و نيمى ـ كه همه آن را نقل كرده‌‏اند ـ وضع خودش را روشن كرد. خطبه‌‏اى می‌خواند، در آن خطبه نه اسمى از مأمون می‌برد و نه كوچكترين تشكرى از او می‌كند. قاعده‌‏اش اين است كه اسمى از او ببرد و لااقل يك تشكرى بكند.»

شهيد مطهری در طی دو جلسه سخنرانی خود فرضيه ها و مسائل را مورد تحليل قرار می دهد و ناگفته های بسياری از تاريخ خلافت عباسيان بيان می كند. اما در بخش مهمی از سخنرانی خود به استدلال حضرت رضا(ع) اشاره می كند كه در پاسخ به انتقاد بعضی طرفداران بيان كرده است. شهيد مطهری در بخش ديگری از سخنرانی اش می گويد: «برخى به حضرت رضا(ع) اعتراض كردند كه چرا همين مقدار اسم تو آمد جزء اين‌ها؟

فرمود: آيا پيغمبران شأنشان بالاتر است يا اوصياء پيغمبران؟ گفتند: پيغمبران.

فرمود: يك پادشاه مشرك بدتر است يا يك پادشاه مسلمان فاسق؟ گفتند: پادشاه مشرك.

فرمود: آن كسى كه همكارى را با تقاضا بكند بالاتر است يا كسى كه به زور به او تحميل كنند؟ گفتند: آن كسى كه با تقاضا بكند. فرمود: يوسف صدّيق پيغمبر است، عزيز مصر كافر و مشرك بود، و يوسف خودش تقاضا كرد كه: اجْعَلْنى عَلى‏ خَزائِنِ الْارْضِ انّى حَفيظٌ عَليمٌ‏ (يوسف/ 55)؛ چون می‌خواست پستى را اشغال كند كه از آن پست حسن استفاده كند. تازه عزيز مصر كافر بود، مأمون مسلمان فاسقى است؛ يوسف پيغمبر بود، من وصىّ پيغمبر هستم؛ او پيشنهاد كرد و مرا مجبور كردند. صرف اين قضيه كه نمی‌شود مورد ايراد واقع شود.» و در ادامه می گويد: «حال، حضرت موسى بن جعفرى كه صفوان جمّال را كه صرفاً همكارى می‌كند و وجودش فقط به نفع آنهاست شديد منع می‌كند و می‌فرمايد: چرا تو شترهايت را به هارون اجاره می‌دهى، علىّ بن يقطين را كه محرمانه با او سَر و سرّى دارد و شيعه است و تشيع خودش را كتمان می‌كند تشويق می‌نمايد كه حتما در اين دستگاه باش، ولى كتمان كن و كسى نفهمد كه تو شيعه هستى؛ وضو را مطابق وضوى آنها بگير، نماز را مطابق نماز آنها بخوان؛ تشيع خودت را به اشدّ مراتب مخفى كن، اما در دستگاه آنها باش كه بتوانى كار بكنى.»

استدلال شهيد مطهری در مورد اين روايت جالب است. او تصريح می كند: «اين همان چيزى است كه همه منطق‌ها اجازه می‌دهد. هر آدم با مسلكى به افراد خودش اجازه می‌دهد كه با حفظ مسلك خود و به شرط اينكه هدف، كار براى مسلك خود باشد نه براى طرف، [وارد دستگاه دشمن شوند] يعنى آن دستگاه را استخدام كنند براى هدف خودشان، نه دستگاه، آنها را استخدام كرده باشد براى هدف خود. شكلش فرق می‌كند؛ يكى جزء دستگاه است، نيروى او صرف منافع دستگاه می‌شود، و يكى جزءِ دستگاه است، نيروى دستگاه را در جهت مصالح و منافع آن هدف و ايده‏اى كه خودش دارد استخدام می‌كند.»

و در ادامه می گويد: «به نظر من اگر كسى بگويد اين مقدار هم نبايد باشد، اين يك تعصب و يك جمود بى جهت است. همه ائمه اين‏جور بودند كه از يك طرف، شديد همكارى با دستگاه خلفاى بنى اميه و بنى العباس را نهى می‌كردند و هر كسى كه عذر می‌آورد كه آقا بالاخره ما نكنيم كس ديگر می‌كند، می‌گفتند همه نكنند، اين كه عذر نشد، وقتى هيچ كس نكند كار آنها فلج می‌شود؛ و از طرف ديگر افرادى را كه آنچنان مسلكى بودند كه وقتى در دستگاه خلفاى اموى يا عباسى بودند در واقع دستگاه را براى هدف خودشان استخدام می‌كردند تشويق می‌كردند چه تشويقى! مثل همين «علىّ بن يقطين» يا «اسماعيل بن بزيع»؛ و رواياتى كه ما در مدح و ستايش چنين كسانى داريم حيرت‌‏آور است، يعنى اينها را در رديف اولياء اللَّه درجه اول معرفى كرده‌‏اند. رواياتش را شيخ انصارى در مكاسب در مسأله «ولايت جائر» نقل كرده است.»

منبع:

كتاب سيری در سيره ائمه اطهار، ص 213-171.



برچسب ها : ,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در پنجشنبه 17 / 11ساعت 22:59 توسط سید حسین علی,سید امین , | تعداد بازديد : 380 | لينك ثابت |


  اخیرا خاطره‌ای منتسب به علامه جعفری در فضای مجازی منتشر شده که جالب و خواندنی است.

به گزارش جهان نیوز، علامه جعفری می‌گفت تو یکی از زیارتام که مشهد رفته بودم به امام رضا گفتم یا امام رضا دلم میخواد تو این زیارت خودمو از نظر تو بشناسم که چه جوری منو می‌بینی. نشونه‌شم این باشه که تا وارد صحنت شدم از اولین حرف اولین کسی که با من حرف می‌زنه من پیامتو بگیرم.

وارد صحن که شدم خانممو گم کردم. اینور بگرد، اونور بگرد، یه دفه دیدم داره میره. خودمو رسوندم بهش و از پشت سر صداش زدم که کجایی؟ روشو که برگردوند دیدم زن من نیست. بلافاصله بهم گفت: «خیلی خری!» حالا منم مات شده بودم که امام رضا عجب رک حرف میزنه.

زنه دید انگار دست‌بردار نیستم دارم نگاش می‌کنم گفتش «نه فقط خودت، پدر و مادر و جد و آبادتم خرند.»

علامه میگن این داستانو برای مطهری تعریف کردم تا ۲۰ دقیقه می‌خندید.



برچسب ها : ,

امتياز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در پنجشنبه 17 / 11ساعت 22:59 توسط سید حسین علی,سید امین , | تعداد بازديد : 324 | لينك ثابت |

مسئول دبيرخانه بينش مطهر از برگزاری چهارمين دوره مطالعاتی تربيت مربی آثار استاد شهيد مطهری(ره) در اصفهان خبر داد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، محمدوحيد صافی‌اصفهانی، مسئول دبيرخانه بينش مطهر در اين‌باره گفت: پس از اينكه دبيرخانه بينش مطهر طی سه سال گذشته توانست سه دوره طرح مطالعاتی ـ تربيت مربی بينش مطهر را در سال اول با 220 نفر، در سال دوم با 320 نفر و در سال سوم با 957 نفر مخاطب به اتمام برساند، در سال 92 بنا دارد با همكاری سازمان فرهنگی ـ تفريحی شهرداری اصفهان و ساير ارگان‌های فرهنگی استان چهارمين دوره طرح مذكور را با بيش از هزار نفر مخاطب آغاز كند.

وی در زمينه شيوه‌نامه اجرايی طرح بينش مطهر، بيان كرد: اين طرح در چهار سطح اجرا می‌شود، كه هرسطح 16 هفته زمان می‌برد و كل طرح به طور تقريبی دو سال به طول ‌می‌انجامد. در ابتدای طرح، دوره توجيهی ترتيب داده شده است كه در اين دوره، آشنايی كلیِ هر معرفت‌پژوه با طرح بينش مطهر و توجيه شدن پيرامون چيستی و چرايی مطالعه كتب شهيد مطهری(ره)، آشنايی اجمالی با زندگی و ابعاد فكری و شخصيتی استاد مطهری(ره)، طی سخنرانی‌هايی توسط اساتيد شاخص و مبلغان برتر انجام خواهد شد.

صافی عنوان كرد: به علاوه انتخاب محل برگزاری كلاس در طول دوره و شناسايی افرادی كه بناست در آينده هم مباحثه‌ای و هم كلاسی او در اين طرح باشند در اين دوره توسط خود معرفت‌پژوه انجام خواهد شد، همچنين در اين دوره كتب و نرم‌افزارهای مورد نياز هر سطح با تخفيف حداكثر 50 درصد در اختيار معرفت‌پژوهان قرار خواهد گرفت.

مسئول دبيرخانه بينش مطهر با اشاره به چگونگی اجرای طرح بينش مطهر، ادامه داد: در پايان دوره توجيهی، معرفت‌پژوهان به گروه‌های مباحثاتی چندنفره و گروه‌های كلاسی 30 تا 50 نفره تقسيم خواهند شد كه مشخص كردن تعداد افراد هر گروه، فراوانی جنسيتی هر گروه، محل تشكيل جلسات مباحثه و كلاس، انتخاب سرگروه محتوايی، انتخاب استاد و ساير مسائل مربوط به گروه‌های مباحثاتی با صلاحديد و برنامه‌ريزی مسئولان دوره انجام می‌پذيرد.

وی بيان كرد: هر گروه بايد در هفته، يك جلسه مباحثه با حضور سرگروه محتوايی و سرگروه اجرايی كه از بين خود افراد هر گروه برای انجام وظايفی چون حضور و غياب اعضا، ارتباط با مسئولان طرح برای گزارش‌دهی ماهانه، تكميل برگه گزارش مباحثه و ... و يك كلاس دو ساعته با حضور استاد در مكان‌های اعلام شده داشته باشند. هر 40 روز يك بار نيز گردهمايیِ عمومی با حضور همه اعضا برگزار خواهد شد.

صافی ادامه داد: سخنران اين گردهمايی از مبلغان شاخص هستند و هدف از برگزاری اين گردهمايی‌ها پاسخگويی به پرسش‌ها و شبهات است كه در گروه‌های مباحثاتی و كلاسی بی‌پاسخ مانده، مطرح كردن مباحث تكميلی وانگيزشی از انديشه های استاد مطهری(ره) متناسب با مقرری مورد مطالعه در هر سطح توسط استاد همايش، جمع شدن خانواده بينش مطهر گرد يكديگر و اطلاع از وضعيت يكديگر و ... است.

اين مقام مسئول بيان كرد: در پايان هر گردهمايی نيز آزمون كتبی به عمل می‌آيد كه مجموع نمرات اين آزمون به علاوه نمرات آزمون‌های ماهانه كلاسی و نمرات كاربرگ‌های گروه مباحثاتی و نظم معرفت پژوه در حضور و غياب‌های كلاسی در اعطای مدرك پايان دوره و مجوز مربی‌گری به معرفت‌پژوهان و بكارگيری آنها در مراكز فرهنگی به عنوان سرگروه و مربی به شدت تأثيرگزار خواهد بود.

صافی در پايان درباره تعداد كتبی كه در اين طرح مطالعه می‌شود، گفت: در هر سطح طرح بينش مطهر به طور متوسط هشت كتاب مورد بحث و مطالعه قرار می‌گيرد و جمعاً اگر كسی موفق به گذراندن چهار سطح باشد با بيش از 30 كتاب از كتب اصلی و پايه‌ای استاد مطهری(ره) آشنا خواهد شد و مسلماَ چنين شخصی از شاكله فكری ـ عقيدتی و بينش اسلامی مستحكم و نسبتاً كاملی برخوردار می‌شود.

يادآور می‌شود، علاقه‌مندان جهت ثبت نام در اين طرح می‌توانند تا 10 شهريورماه سال جاری با در دست داشتن مدارك خود كه شامل دو قطعه عكس و كپی شناسنامه به دبيرخانه بينش مطهر به نشانی اصفهان، خيابان كاشانی، محله چهارسوق، كوچه روضاتيان(روبروی خيابان طالقانی)، دبيرخانه شهر اسلامی، دبيرخانه بينش مطهر، اقدام به ثبت نام كنند. همچنين جهت كسب اطلاعات بيشتر می‌توانيد با شماره 2331064 به پيش‌شماره 0311 تماس بگيريد.



برچسب ها : ,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در پنجشنبه 17 / 11ساعت 22:59 توسط سید حسین علی,سید امین , | تعداد بازديد : 341 | لينك ثابت |

بنیاد علمی و فرهنگی شهید مرتضی مطهری برای نخستین بار نرم‌افزار آثار استاد شهید مرتضی مطهری ویژه تلفن همراه را با عنوان «کتابخانه مطهر» تهیه و تولید کرد.

 
به گزارش خبرآنلاین، نرم‌افزار «کتابخانه مطهر» شامل نسخه‌های قابل استفاده در ویندوز، جاوا و اندروید است که 67 اثر استاد مطهری را شامل می‌شود.

 
نسخه اندروید نرم‌افزار کتابخانه مطهر قابل نصب بر روی گوشی‌های موبایل اندروید 2.2 به بالا با قابلیت قفسه‌بندی مجازی 67 جلد از کتب استاد مطهری (همراه با تصویر جلد کتاب‌ها) است، همچنین کتاب‌ها به منظور مطالعه آسان در گوشی موبایل صفحه‌آرایی شده و شماره صفحات با آخرین نسخه چاپی‌شان تطبیق دارد.

 
براساس این گزارش، نسخه اندرویدی از قابلیت جستجو در کتب و ابزار پرش به شماره صفحه دلخواه برخوردار بوده و امکان تغییر رنگ و اندازه فونت در آن‌ها وجود دارد. این نسخه با صفحات لمسی سازگاری داشته و با حجم پایین عرضه شده است، به‌ طوری که همه کتاب‌ها در داخل نرم‌افزار موجود بوده و نیازی به import ندارند.

 
حفظ سوابق مطالعه و قابلیت تنظیم برای مطالعه در شب یا روز، امکان تنظیم متون برای نمایش در صفحات گوشی‌های تلفن همراه یا تبلت، سیرهای مطالعاتی و ارتباط با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد از جمله امکانات دیگر در این نرم‌افزار است، همچنین در نسخه ویندوز نمایش کتاب‌ها به صورت Flip Book بوده و در نسخه جاوا همه کتاب‌ها به صورت فایل قابل دسترسی است.

 
بر این اساس، برای استفاده پژوهشگران و دسترسی آسان به کتاب‌ها، نسخه پی‌دی‌اف همه آثار استاد مطهری در این نرم‌افزار قابل دسترسی است و امکان انتقال فایل‌ها به پوشه‌های شخصی در رایانه هم وجود دارد.

 
ناگفته نماند تا کنون نسخه‌های الکترونیکی گوناگونی از آثار استاد در محیط مجازی منتشر شده است که اغلب ناقص، بدون جامعیت لازم و دارای غلط‌های فراوان تایپی و نگارشی هستند و با نسخه چاپی کتاب‌ها منطبق نیستند، نرم افزار «کتابخانه مطهر» در پایگاه اینترنتی شهید مطهری عرضه شده است.



برچسب ها : ,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در پنجشنبه 17 / 11ساعت 22:59 توسط سید حسین علی,سید امین , | تعداد بازديد : 380 | لينك ثابت |

به نام خدا

سازمان بسیج فرهنگیان به مناسبت دوازدهم اردیبهشت ماه وبزرگداشت مقام معلم و هفته بسیج فرهنگیان چهارمین دوره مسابقات وبلاگ نویسی را باعنوان « عزم معلم ،خلق حماسه » ویژه فرهنگیان را برگزار می نماید.

 

موضوعات  مسابقه :

-                 معلم حماسه ساز ،ویژگی ها و وظایف

-                 فرصت ها و تهدیدات موجود در آموزش وپرورش در خلق حماسه

-                 نقش تفکر فاطمی در خلق حماسه

 

شروع ثبت نام  و درج محتوا:  2/12/92  تا 92/3/12

 

فرهنگیان علاقمند پس از ایجاد وبلاگ در سامانه های وبلاگ نویسی فارسی  در سایت www.nedayeghalam.cbo.ir   ثبت نام نمایند .

 

ضوابط وشرایط مسابقه :

 

1- پديدآورندگان وبلاگ مي­توانند به صورت گروههاي 2نفره در اين مسابقه شركت كرده و يكنفر را به عنوان نمايندة وبلاگ معرفي نمايند.

2-هر فرد فقط می تواند یک وبلاگ در مسابقه شرکت دهد .

3-مطالعه و تکميل دقیق فرم ثبت نام ضروری می باشد .

4-    مشخصات فردي پديدآورندگان وبلاگ در محل مناسبي از وبلاگ درج گردد.

5- وبلاگ ها  می توانند از هر سامانه وبلاگ نویسی باشند بعد از ایجاد وبلاگ خود باید نام و مشخصات خود را حتما در سایت ندای قلم ثبت نام  نمایند  در صورت عدم ثبت  وبلاگ  خود در سایت  ندای قلم  ثب نام آن ها در مسابقه کأن لم یکن تلقی خواهد شد

6-    وبلاگ بايد در رابطه با موضوع مورد نظر مسابقه باشد و يا درصورت داشتن وبلاگ با موضوعات مسابقه به روز شده باشد.

تبصره: وبلاگ­هاي ساخته شده با موضوع مسابقه از امتياز ويژه­اي برخوردار مي­باشند

 

علاقه مندان جهت ثبت نام به صورت ذیل عمل کنند.

1:برای ثبت نام قطعی در مسابقه وبلاگ نویسی لطفا جهت ثبت نام به قسمت ورود اعضا رفته و روی ایجاد حساب جدید کلیک بفرمایید.

بعد از وارد شدن به صفحه  اصلی به  بلوک سمت راست رفته و روی ایجاد حساب جدید کلیک کنید.

بعد وارد کردن اطلاعات خود به طور صحیح نام کاربری شما بعد از 24 ساعت فعال خواهد شد و ایمیلی به پست الکترونیکی شما جهت فعال سازی فرستاده میشود.

 

 

 



برچسب ها : ,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در پنجشنبه 17 / 11ساعت 22:59 توسط سید حسین علی,سید امین , | تعداد بازديد : 323 | لينك ثابت |

قائم مقام بنياد علمی فرهنگی علامه مرتضی مطهری از رونمايی از سايت جامع استاد شهيد مرتضی مطهری در روز چهاردهم ارديبهشت‌ماه، با حضور رئيس مجلس شورای اسلامی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا)، محمدرضا جعفری جلوه، رئيس ستاد بزرگداشت سی و چهارمين سالگرد شهادت استاد آيت‌الله مرتضی مطهری، امروز دوشنبه، دوم ارديبهشت‌ماه در نشست خبری از رونمايی سايت جامع استاد شهيد مرتضی مطهری در روز چهاردهم ارديبهشت‌ماه خبر داد.

قائم مقام بنياد علمی فرهنگی علامه مرتضی مطهری در اين نشست، راه‌اندازی سايت جامع استاد شهيد مرتضی مطهری را كه از يك و نيم سال پيش اقدامات آن آغاز شده است، مهم‌ترين اقدام بنياد بر محور انديشه و آثار و آراء شهيد مطهری در سال جاری خواند و گفت: پيشتر نيز وعده رونمايی از سايت داده شده بود، اما با توجه به اهميت جامعيت اين سايت و ضرورت دربرگيرندگی آن نسبت به عرصه‌های مختلف نياز كاربران در فضای مجازی، امسال برنامه‌ريزی‌ها تكميل شد و اقدامات به ثمر نشست.

جعفری جلوه با بيان اين كه اين سايت خدمات گوناگونی را به مخاطبان ارائه خواهد داد، اظهار كرد: راه‌اندازی كتابخانه الكترونيكی مشتمل بر متن كامل تمام آثار استاد در قالب‌های مختلف، بيش از 300 فايل صوتی با بهترين كيفيتی كه تاكنون ارائه شده و با حداكثر بازسازی مقدور، سامانه جامع آموزش الكترونيكی آثار استاد شهيد مطهری شامل سيرهای مطالعاتی تمام آثار استاد، دوره‌های آموزشی موضوعی همراه با خودآزمايی و آزمون پايانی، مشاوره برخط و ديگر خدمات آموزشی و نهايتاً ارائه گواهينامه بنياد به شركت‌كنندگان از خدمات محوری اين سايت است.

وی افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی ضمن خدمت ويژه كه با همكاری مؤسسات و نهادهای مختلف و به منظور انجام كار تخصصی و ويژه برای كارمندان و كاربران آن‌ها صورت خواهد گرفت از ديگر اقداماتی است كه از طريق اين سايت جامع انجام خواهد شد.

قائم مقام بنياد علمی فرهنگی علامه مرتضی مطهری همچنين از سامانه جامع پشتيبانی از كانون‌های شهيد مطهری در سراسر كشور به عنوان يكی ديگر از بخش‌های اين سايت جامع ياد كرد و گفت: از طريق اين سامانه بنياد می‌تواند به صورت آنلاين و همزمان، اقدامات هماهنگ‌كننده و مؤثری را در سطح كانون‌های شهيد مطهری در سراسر كشور داشته باشد.

جعفری جلوه اضافه كرد: علاوه بر كتابخانه و بخش آموزش الكترونيكی، نگارخانه جامع صوتی و تصويری نيز در اين سايت طراحی شده است كه به انحاء مختلف برای كاربران قابل استفاده خواهد بود.

رئيس ستاد بزرگداشت سی و چهارمين سالگرد شهادت استاد آيت‌الله مرتضی مطهری با بيان اين كه راه‌اندازی اين سايت با محوريت مديريت فضای مجازی بنياد به ثمر نشسته است، در پايان اعلام كرد: مراسم رونمايی از سايت، روز چهاردهم ارديبهشت‌ماه، با حضور علی لاريجانی، رئيس مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.



برچسب ها : ,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در پنجشنبه 17 / 11ساعت 22:59 توسط سید حسین علی,سید امین , | تعداد بازديد : 305 | لينك ثابت |


راز شهادت استاد

راز شهادت استاد
مجتبی مطهری*
 
اولین زمینه‌های آشنایی
زمینه‌های اولیه‌ی این آشنایی به سال‌های ابتدایی دهه‌ی چهل بازمی‌گردد. در واقع بنده معتقدم كه آشنایی آیت‌الله خامنه‌ای با آثار استاد شهید، مقدمه‌ی انس ایشان و زمینه‌ای شد تا هنگامی ‌كه ایشان از قم به تهران تشریف می‌آوردند، با استاد مطهری كه در حوزه‌ی مروی فلسفه تدریس می‌كردند، ملاقات داشته باشند و حلقه‌ی انس و ارتباط ایشان در همان مدرسه‌ی مروی شكل بگیرد. این علاقه پس از دیدارهای مكرر، دوطرفه ‌شد و استمرار جدی یافت.
من اینجا می‌خواهم به نكته‌‌ی مهمی اشاره كنم؛ این‌كه هیچ‌‌كس مثل رهبری، مطهری را نشناخت و این از جملات گران‌بها و حكیمانه‌ی خود ایشان كاملاً مشهود است. در مقابل هم به نظر من هیچ‌كس مثل خود شهید مطهری شخصیت آقا را نشناخت. من این را از آن احساس علاقه‌ای متوجه شدم كه بعدها خودم در مشهد بین این دو نفر مشاهده كردم.

ما هر موقع كه مشهد می‌رفتیم، در رزهتل اقامت می‌كردیم. رز هتل، هتلی بود مخصوص خانواده‌های مذهبی و متدین كه معمولاً روحانیون برای این‌كه راحت باشند، آنجا را انتخاب می‌كردند. آقای عندلیبی، مدیر هتل، مرد متدینی بود كه افراد غیر مذهبی و هنجارشكن را راه نمی‌داد و جز به خانواده‌های متدین و مذهبی به گروه دیگری اعتنا نمی‌كرد. ما به مشهد كه می‌رسیدیم، پدرم به‌خاطر علاقه‌ی شدیدی كه داشتند، دیدار با آقا جزء اولین برنامه‌هایشان بود. یادم هست كه گاهی ما به منزل ایشان می‌رفتیم و گاهی هم ایشان در رزهتل با پدرم ملاقات می‌كردند. وقتی با یكدیگر ملاقات می‌كردند ساعت‌ها با هم می‌نشستند و سخن می‌گفتند و گاهی متوجه گذر زمان هم نبودند. این در حالی بود كه ما در مشهد دوست و آشناهای زیادی داشتیم، اما احساس عجیبی كه استاد مطهری به ایشان داشتند، باعث می‌شد كه دائم سراغ ایشان را بگیرند.

من احساس می‌كنم كه شهید مطهری گوهری مثل آیت‌الله خامنه‌ای را همان‌جا شناختند. این مسئله هم كه رهبر معظم انقلاب در زمینه‌ی فقاهت، عرفان، شعر، ادب و بصیرت و روشن‌بینی ‌دینی، سیاست و ... در میان روحانیت هم‌طرازشان منحصر به فرد و ممتاز بودند و بهترین گزینه بعد از حضرت امام (ره) محسوب می‌شدند، شاهدی بر این مدعا است. من بر این نكته تصریح دارم كه گوهری مثل آقا را فرد دانایی مثل شهید مطهری كشف كرد و این یكی از رازهای علاقه‌ی شدید استاد مطهری به ایشان بود. در همان اوایل انقلاب هم به اصرار شهید مطهری و طی تماس تلفنی كه ایشان داشتند، آقا از مشهد به تهران تشریف آوردند و با اصرار ایشان در شورای انقلاب قرار گرفتند. به هرحال این محبت دو طرفه بین آیت‌الله خامنه‌ای و پدرم بسیار شدید بود و این چیزی بود كه خود من به خوبی آن را احساس می‌كردم.

پیرو علی(ع) وضعش این نیست!
به‌خوبی یادم هست كه آقا مكرراً به خاطر فعالیت‌هایشان در مشهد از طرف ساواك و شاه مورد آزار و شكنجه بودند. آن زمان‌ها یك سخنرانی از ایشان را در چهارراه نادری آن‌وقت شنیدم كه یك فراز از آن را هیچ‌وقت فراموش نمی‌كنم. ایشان به مردم می‌گفتند: شما پیرو علی (ع) نیستید، بلكه فقط محب او هستید. پیرو علی(ع) وضعش این نیست و این حكومت را نمی‌پذیرد. این شرایط با اصول تشیع نمی‌سازد و پهلوی شایسته‌ی این نظام نیست.
همان‌جا این كلام من را بسیار به فكر فرو برد. همین سخن باعث شد كه ساواك ایشان را زندانی كند. خطابه‌های پرمحتوا و حماسی ایشان همان‌موقع هم یك جمعیت بسیار زیادی را پای صحبت ایشان جمع می‌كرد و شكل‌دهنده‌ی بسیاری از حركت‌های انقلابی و مبارزاتی بر علیه رژیم ستم‌شاهی بود.

آقا با بقیه فرق داشتند
جنس رابطه و انسی كه پدرم با آیت‌الله خامنه‌ای داشت، هم در بعد احساسی و هم در بعد علمی و فرهنگی قابل بررسی است. شهید مطهری گوهری مثل آقا را كشف كرده بود و با شمّ قوی كه ایشان داشت، احساس می‌كرد كه آقا یك ویژگی‌های خاصی در میان روحانیون دیگر دارد. شهید مطهری انسانی نبود كه با هر كسی به‌راحتی انس بگیرد. ایشان یك حس خاصی داشت كه آدم‌ها را خیلی زود درك می‌كرد و می‌شناخت. بر همین اساس بود كه آقا را به‌خوبی شناخت و یك علاقه‌ی باطنی همراه با درك نسبت به ایشان پیدا كرد. اسناد ساواك هم از قول پدرم، با اشاره به امتیازات ویژه‌ی آقای خامنه‌ای تصریح می‌كند كه ایشان از ذخایر ما هستند و در آینده منشأ اثرات بسیاری خواهند بود.

به نظر من بین شهید مطهری و آقا یك ارتباط بسیار عمیقی وجود داشت كه تجلی شخصیتی آن‌ها از همین جا یكسان می‌شود. یك بار كه با خانواده به مناسبت سالگرد شهادت استاد مطهری خدمت آقا رفته بودیم، ایشان خطاب به خانواده سخن حكیمانه‌ای فرمودند كه: راز ماندگاری شهید مطهری این است كه او مرد خالص، طاهر، پاك و عارفی بود. هر چه كه او نوشت، عاشقانه برای خدا نوشت و این راز نفوذ كلام او در قلب‌ها است.

خودم را شاگرد استاد می‌دانم
یكی از مسائلی كه خود آقا به آن اشاره می‌كنند، این است كه خودشان را شاگرد استاد مطهری می‌دانند در حالی كه نزد ایشان درس هم نخوانده بودند. بعد در ادامه تصریح می‌كنند كه در واقع یكی از عناصری كه بنیه اصلی فكر اسلامی من را پایه‌گذاری كرده است، سخنرانی‌ها و آثار ایشان بوده است. در اینجا باید تصریح كنم آن شاگردی‌ كه ایشان می‌فرمایند، مربوط به همان آثار استاد است كه در ابتدا به آن اشاره كردم. البته این تزكیه‌ی نفس و خلوص ایشان را هم می‌رساند و البته تواضع، اخلاص و شكسته‌نفسی ایشان را هم نباید فراموش كرد. حتی دیده شده كه بسیاری از افراد، از آثار شهید مطهری استفاده می‌كنند، ولی اسم استاد را هم نمی‌آورند، چرا كه می‌گویند پرستیژ علمی‌مان به هم می‌خورد.

سخنرانی همراه با تفكر
یادم می‌آید یك بار خدمت آقا بودیم و بحث شهید مطهری مطرح شد. ایشان فرمودند كه به خاطر دارم كه شهید مطهری می‌گفتند من هر وقت سخنرانی دارم، امكان ندارد كه روی سخنرانی‌ام یكی دو ساعت فكر نكنم، ولی بر خلاف آن یكی دیگر از آقایان می‌گفتند كه گاهی حتی بدون فكر و تأمل و مطالعه سخنرانی می‌كنم. می‌گفتند این را خود آن فرد بارها به من گفته بودند كه من حتی مطالعه‌نكرده و با استفاده از فرآورده‌های ذهنی‌ام چیزی می‌گویم، اما شهید مطهری تصریح داشت كه من تا دو سه ساعت فكر نكنم، سخنرانی نمی‌كنم.

مصداق واقعی آیه قرآن
خاطره‌ی دیگری را خود آقا راجع به یكی از برخوردهاشان با استاد مطهری مطرح می‌كردند. ایشان می‌گفتند عده‌اى از دانشجویان یكى از دانشگاه‌ها تابلویى درست كرده بودند و این آیه‌ی شریفه‌ی «الذین یُبَلّغون رسالات اللَّه و یَخْشَوْنَهُ و لا یخشون احداً الاّ اللَّه» را با خط خوش نستعلیق روى آن نوشته بودند و به استاد شهید تقدیم كرده بودند. یك روز در منزل ایشان دیدم كه این تابلو را گذاشته‌اند روی طاقچه. تعریف كردم از تابلو و این آیه. ایشان گفتند بله این را دانشجوها براى من فرستادند، ولی من خجالت مى‌كشم این را بگذارم روی طاقچه، چون شاید در آن اشاره‌اى به این باشد كه مى‌خواستند من را مصداق این آیه بدانند. ایشان تواضع مى‌كرد و مى‌گفت من مصداق این آیه نیستم، اما قطعاً ایشان مصداق این آیه بود.

آثار استاد مغفول مانده است
تأكید بر كار فكری بیشتر روی آثار استاد و همچنین استفاده از آن در حوزه و دانشگاه همیشه مورد تأكید رهبر معظم انقلاب بوده است. متأسفانه‌ با اینكه خود آقا بسیار بر این مسئله تأكید دارند، خیلی‌ها دل‌سوزی و اهتمامی از خود نشان نمی‌دهند. بنده در برخی كتاب‌های دانشگاهی و حوزوی دیده‌ام كه آثار شهید مطهری در حاشیه قرار گرفته، در حالی كه باید در متن قرار بگیرد. فعالیت‌هایی مثل همایش حكمت مطهر و ... نیز حركت‌های بسیار خوب و پسندیده‌ای است، اما كافی نیست.
مثلاً یكی از سخنانی كه آقا فرمودند، این بود كه اگر آثار شهید مطهری ترجمه شود تحولی عظیم در غرب به وجود می‌آید. این سخن باید به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد. یك آلمانی مسیحی به منزل ما آمده بود و می‌گفت من می‌خواهم رساله‌ی دكتری‌ام را  درباره‌ی استاد مطهری بنویسم. ایشان می‌گفت من در حال انتقال هستم و از نظر روحی به هم ریخته‌ام و می‌خواهم مسلمان بشوم. آنجا تأكید داشتند كه چرا این‌قدر آثار شهید مطهری كم به زبان آلمانی ترجمه شده است و از این بابت بسیار ناراحت بود. لذاست كه مسئولین و دست اندركاران فرهنگی و آموزشی كشور باید بیش از پیش به این مسئله توجه كنند.

راز شهادت استاد
بعد از شهادت پدر كه چندین بار با خانواده خدمت آقا رسیدیم، ایشان دائماً تأكید می‌كردند كه خلأ ایشان برای ما كاملاً محسوس است. بر این مسئله هم تصریح داشتند كه ای‌كاش ایشان بودند و ما می‌توانستیم كارهای مؤثرتر و بیشتری انجام دهیم. در عین حال معتقد بودند كه شهادت‌ ایشان بركات بسیاری هم داشته است. در واقع با این‌كه شهادت ایشان بسیار دردناك بود، ولی باعث شد تا هم افكار و اندیشه‌های ایشان بیشتر شكوفا و شناخته شود و هم بسیاری از افراد كه تهمت به ایشان می‌زدند، برای همیشه خاموش شوند.
آقا همیشه به مادر من گوشزد می‌كردند كه در شهادت ایشان یك سرّی هست و شما مطمئن باشید كه بركاتی به دنبال آن بوده است. هیچ وقت فراموش نمی‌كنم كه دائماً مادر را دلداری می‌دادند كه می‌دانم نبود ایشان برای‌ شما سخت است، ولی انشاءالله برای خانواده بركات می‌آورد و به شما درجه بدهد و عزیز باشید و عزت شما هم افزوده و افزوده‌تر شود. مادرم هم در اینجا چشم‌هایش پر از اشك می‌شد و می‌گفتند همین كه ما خدمت شما می‌آییم، الهام می‌گیریم و آرامش پیدا می‌كنیم. آقا به مادر می‌گفتند شما كجا سخنرانی دارید؟ ایشان می‌گفتند گاهی اوقات خانم‌ها به منزل ما می‌آیند و برای‌شان صحبت می‌كنم. می‌فرمودند این خیلی خوب است كه چراغ منزل را روشن نگه‌دارید.
* پسر ارشد شهید مطهری




برچسب ها : ,

امتياز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در پنجشنبه 17 / 11ساعت 22:59 توسط سید حسین علی,سید امین , | تعداد بازديد : 348 | لينك ثابت |

محمدعلی گلریز، خواننده، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با اعلام اجرای سمفونی شهید مطهری در اردیبهشت‌ماه افزود: در سال 91 در کنار ساخت و ضبط مجموعه «یاران خورشید» ویژه ایام محرم و سرود «ای وطن» به سفارش خانه سرود، ساخت مجموعه سمفونی شهید مطهری را در دست تولید داشتیم.

این فعال عرصه موسیقی سمفونی شهید مطهری را کاری بزرگ خواند و افزود: این مجموعه حدود 45 دقیقه است که به همت مرکز موسیقی وزارت ارشاد، توسط سیدمحمد میرزمانی ساخته شده و خوانندگی آن بر عهده من بوده است.

وی ادامه داد: مجموعه سمفونی شهید مطهری به سفارش مؤسسه حکمت مطهر ساخته شده و احتمالاً در اردیبهشت‌ماه امسال به صورت زنده اجرا می‌شود.




برچسب ها : ,

امتياز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در پنجشنبه 17 / 11ساعت 22:59 توسط سید حسین علی,سید امین , | تعداد بازديد : 305 | لينك ثابت |

نشریه رسمی «الازهر» در ادامه فعالیت 86 ساله خود، در آخرین شماره خود به بررسی اندیشه‌های شهید مطهری(ره) پرداخت.
خبرگزاری فارس: بررسی اندیشه‌های شهید مطهری(ره) در آخرین شماره نشریه رسمی الازهر

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری دانشگاه الازهر، مجمع مطالعات اسلامی این دانشگاه بزرگ اسلام در جدیدترین مجله رسمی خود که به نام این دانشگاه است، اندیشه‌های شهید مطهری(ره) را بررسی کرد.

بنابر این گزارش، این نسخه از نشریه «الازهر» در ادامه فعالیت 86 ساله خود در هفته اول جمادی الثانی منتشر می‌شود و در آن مقالات و مطالعات اسلامی مهمی از بزرگترین شخصیت‌ها و اندیشمندان مصری و اسلامی منتشر می‌شود.

بنابر این گزارش، در سرمقاله این نشریه «دکتر محمد عماره» سردبیر «اندیشه شیعی» این مجله آیت‌الله شهید مطهری(ره) را الگویی برجسته خوانده است.

وی معتقد است: شهید مطهری(ره) نماینده و خلاصه طرحی فکری است و نبوغ این فیلسوف مجدد در جمع او بین اصول و فقه و بین حقیقت منطقه‌ای و جهانی است که از آن جایگاه نگاهی آینده‌نگر به اسلام و مسلمانان را تبیین می‌کند.

عماره تاکید می‌کند: کلید اساسی در شخصیت فکری شهید مطهری(ره) افق فلسفی اوست که از طریق آن پنجره‌های عقل را بر شکیات و سوالات باز می‌کند.

این استاد دانشگاه الازهر با اشاره مطول به این نکته می‌افزاید: طرح شکیات و القاء شبهات درباره مسائل اسلام به یقین ثبات اسلام را تایید می‌کند و نشان می‌دهد که این دین مقدس از هر معرکه و مواجهه‌ای قوی، عزیز و مقتدر خارج می‌شود.



برچسب ها : ,

امتياز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در پنجشنبه 17 / 11ساعت 22:59 توسط سید حسین علی,سید امین , | تعداد بازديد : 320 | لينك ثابت |

محمد گلریز گفت: سال‌ها پیش زمانی که سرودی را برای شهید مطهری آماده می‌کردیم تنها امام خمینی(ره) از ما حمایت کرد و این سرود موجب شد بسیاری از مردم با شخصیت این شهید بزرگوار آشنا شوند. 

 روایت گلریز از حمایت امام خمینی برای ساخت سرود ‌شهید مطهری

به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(ع) ـ ابنا ـ «محمد گلریز» امروز ـ سه شنبه 20 فروردین ـ در دیدار اعضای سازمان بسیج هنرمندان کشور با آیت‌الله مصباح یزدی با بیان اینکه غرب میلیون‌ها دلار برای معطوف ساختن ذهن جوانان مسلمان به سمت هنر مبتذل هزینه می‌کند اظهار کرد: سال‌ها پیش زمانی که سرودی را برای شهید مطهری آماده می‌کردیم تنها امام خمینی(ره) از ما حمایت کرد و این سرود موجب شد بسیاری از مردم با شخصیت این شهید بزرگوار آشنا شوند.

وی افزود: هدف آن سرود مقدس بود و زمانی که در سطح کشور پخش شد یکی از عوامل فروش کتاب‌های شهید مطهری بود.

این خواننده انقلابی با بیان اینکه تولید سرودهای ارزشی و انقلابی ما به صفر رسیده است گفت: در حال حاضر ذهن بسیاری از جوانان ایرانی درگیر سرودها و آهنگ‌های مبتذل و سطحی شده و جنگ نرم دشمنان از این طریق در حال پیشرفت است.

وی ادامه داد: سخن ما این است که اگر کاری برای سرودهای ارزشی و مذهبی نکرده‌ایم لااقل آب به آسیاب دشمن نریزیم و به تولید موسیقی‌های سطحی نپردازیم.

گلریز با اشاره به صدمات روحی و جسمی فراوانی که موسیقی‌های مبتذل به جوانان وارد می‌کنند گفت: مسئولان فرهنگی باید این خطر را احساس کنند و برای جلوگیری از آنها وارد عمل شوند.



برچسب ها : ,

امتياز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در پنجشنبه 17 / 11ساعت 22:59 توسط سید حسین علی,سید امین , | تعداد بازديد : 330 | لينك ثابت |

تحلیل و بررسی فطرت در آثار استاد شهید مطهّری


بهزاد آروانه* / محمد داودی**
چکیده
مقالةپیش‌رو در پی تحلیل و بررسی فطرت از نگاه استاد مطهّری با روشی توصیفی- تحلیلی است. نگارنده با طرح پرسش‌هایی در باب فطرت، کوشیده است تا با رجوع به آثار استاد مطهّری، پاسخی درخور بیابد. مهم‌ترین پرسش در باب فطرت این است که آیا از بدو تولد، معارف و گرایش‌هایی ذاتی در نهاد انسان تعبیه شده است و یا این ذات، لوح سفیدی است که دست جامعه پس از تولد آن را منقش می‌کند؟
نویسنده با استفاده از آثار استاد مطهّری دریافته است که از دیدگاه ایشان، انسان تصور فطری ندارد، ولی تصدیق فطری به معنای تصدیق بدیهی اولی دارد. همچنین در نهاد انسان شماری گرایش‌های فطری وجود دارند که از رشدی خودبه‌خودی برخوردارند و با کمک عوامل و شرایط محیطی باید فعلیت یافته، شکوفا شوند.
همة انسان‌ها از همة استعدادهای فطری برخوردارند؛ تفاوت ایشان در شدت و ضعف استعدادهاست. همچنین استعدادهای فطری امکان رشد دارند؛ ولی نه منحرف و بیمار می‌شوند و نه مسخ، بلکهانسان است که از فطرت خود فاصله می‌گیرد.
کلیدواژه‌ها: فطرت، مطهّری، ادراک فطری، گرایش‌های فطری، رشد، انحراف، مسخ.

مقدّمه
فطرت، سنگ زیرین معارف الهی و گوهر مباحث انسان‌شناسی است؛ به گونه‌ایکه اگر مفهوم فطرت را از مباحث انسان‌شناسی حذف کنیم،کل ساختمان این دانش فرومی‌ریزد و از این‌روست که استاد مطهّری فطرت را «ام المعارف مسائل انسانی»  دانسته‌اند.
مباحث فطرت اگرچه از هنگام نزول قرآن کریم مطمح نظر بوده‌اند و لغت‌شناسان و مفسّران به بحث دربارة آن پرداخته‌اند، توجه ویژه بدان را می‌توان مربوط به زمان معاصر دانست؛ چراکه اهمیت انسان و انسان‌شناسی و پرسش‌های مربوط به آن،برآمده از نگاه نوین انسان معاصر به انسان است.
در میان مفسّران و متکلمان برجستة معاصر کسانی همچونامام خمینی، علّامه طباطبائی و استاد مطهّریمی‌کوشیدند تا انسان‌شناسی را بر پایه فطرت تبیین و تفسیر کنند. البته نقش استاد مطهّری به دلیل نگارش کتابیجداگانه در این باب با زبان ساده و روان و پرداختن به جنبه‌های گوناگون فطرت و تئوریزه کردن آن، بی‌مانند است.
پس از استاد مطهّری، مباحث فطرت فراگیر و آثاری به صورت مقاله و کتاب منتشر شدند که از میان آنها می‌توان به کتاب فطرت در قرآن اثر وزین استاد جوادی آملی اشاره کرد. همچنین مطالبی از استادانجعفر سبحانی و مصباح یزدی منتشر شد.
مهم‌ترین پرسش و بحث بنیادین در باب معرفت فطرت این است که آیا هنگامی که انسان پای به قلمرو گیتی می‌نهد، معارفی در او تعبیه شده یا اینکه ظرف وجودش از هرگونه معرفتی تهی است؟   همچنین در باب ویژگی‌ها و گرایش‌های فطری،پرسش اصلی این است که آیا آنچه «انسانیت» نامیده و به منزلةمجموعة ملاک‌های انسانی شناخته می‌شود، اکتسابی است یا غیراکتسابی؟ آیا آن ملاک‌ها از بیرون بر انسان تحمیل شده‌اند یا از ذات انسان می‌جوشند؟

در باب فطرت از دیدگاهاستاد مطهّری، مقالات و کتاب‌هایی منتشر شده‌اند که اغلب رویکردی کلامی دارند و نسبت و رابطة فطرت را با اموری همچون خداشناسی و دین می‌سنجند، و به پرسش‌هایی از این دست می‌پردازند: آیا خداشناسی و یا خدایابی، فطریِ آدمی است؟ آیا دین فطری است؟ با این‌همه، رویکرد مقالة پیش‌رو «انسان‌مدارانه» است؛ یعنی، تنها به مباحثی پرداخته‌ایم که به گونة وی‍ژه دربارة انسان مطرح می‌شوند؛ با این همه، مانند استعدادهای انسان، وجود و عدم و یا شدت و ضعف این استعدادها، و سرانجام رشد، انحراف و مسخ استعدادهای فطری انسان.


برای بررسی بیشتر واطلاعات به ادامه مطالب بروید..........




برچسب ها : ,

امتياز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در چهارشنبه 16 / 11ساعت 14:28 توسط سید حسین علی,سید امین , | تعداد بازديد : 292 | لينك ثابت |

» شهید مطهری و اندیشه ی ظهور؛ آیا واقعا ظهور نزدیک است؟
» ظهور، و اعتقاد به آموزه‌ی رجعت
» اصالت اجتماع و فرد
» کار از دیدگاه شهید مطهری
» فراخوان ویژه فرهنگیا(پوستر)ن- پست ثابت
» معلمان در آموزش «اقتصاد مقاومتی» نقش مهمی می توانند ایفا کنند
» نقش فرهنگیان در تبیین اقتصاد مقاومتی(نقش معلم در فرهنگ سازي مصرف توليدات داخلي)
» محتوا تولیدی بررسی کتاب جاذبه و دافعه
» «دانلود فایلPDF کتاب جاذبه و دافعه امام علی(ع)» توضیحات کتاب «جاذبه و دافعه علی علیه السلام
» تحلیل در کتاب جاذبه و دافعه علی (ع) در بخش " دوموکراسی علی (ع)
» تحقیقی در مکتوبات شهید مطهری
» انديشمندي براي هميشه مغز متفكر اسلامي(نقدی بر سیری در نهج البلاغه)
» سیری در نهج البلاغه-3
» سیری در نهج البلاغه-2
» سیری در نهج البلاغه-1
» خلاصه کتاب های شهید مطهری : جاذبه و دافعه علی علیه‏السلام
» کتاب جاذبه و دافعه
» دیدگاه شخصیت هاى علمى درباره استاد مطهرى
» اخبار
» گلچین سخنان استاد مطهری (محتوا)


حضرت امام خامنه ای امروز جوانان ما، دانشجویان ما، معلمان ما، کارگران ما، اگر می خواهند در زمینه افکار اسلامی عمق پیدا کنند و پاسخ سؤالات خود را پیدا نمایند، باید به کتابهای شهید مطهری مراجعه کنند.. این وبلاگ با هدف ترویج و گسترش فرهنگ و تفکر علامه شهید مرتضی مطهری راه اندازی شده است . استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع بلامانع است . ------ این پایگاه در راستا ترویج فرنگ آشنایی بیشتر با استاد مطهری احداث شده با ما در ارتباط باشید azmoonha@mailfa.org ====================== این پایگاه در ستاد ساماندهی بثبت رسیده است ======================


دعای عظم البلا ذکر روزهای هفته
ذکر کاشف الکرب









نظرتان راجعبه وب مکتب مطهر چیست؟






RSS

POWERED BY
blogtez.com

 جشنواره وبلاگ های برتر